Home > Projects > Downdag 2017

Nieuwjaarsbijeenkomst 2017 | Stichting Downsyndroom – Kern Amsterdam

Op zaterdag 28 januari waren wij er weer bij: de gezellige nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Downsyndroom – Kern Amsterdam! Voor de vierde keer op rij mocht Rotaract Amsterdam bijdragen aan een prachtig project voor kinderen met het Syndroom van Down en hun broertjes, zusjes en ouders.

Feesten met de Minions en Elsa

Dit jaar werd de feestelijke middag georganiseerd in Grand Café Genieten in Amsterdam-Oost. En wat was het weer een succes: tientallen kinderen vermaakten zich de hele middag met het knutselen van prachtige vlinders en smakelijke snoepkettingen, ze kleurden tientallen Minions in, ze smulden van lekkere hapjes én ze konden op de foto met onze eigen prinses Elsa van Frozen!

Ook was er een professionele schminkartiest aanwezig om alle kinderen om te toveren in alles wat ze maar wilden. Zo dansten er ineens flink wat poezen, prinsessen en vlinders rond in het café. Een heerlijke middag, vol liefde en gezelligheid. Zoals een van de kinderen het zelf treffend omschreef: ‘Ik vind dit zo leuk! Er zijn hier heel veel gezellige mensen!’

Downsyndroom in Amsterdam

En dat is precies het doel van deze mooie dag: kinderen met Downsyndroom en hun broertjes en zusjes een heerlijke dag bezorgen terwijl de ouders bij konden kletsen en ervaringen delen met hun stadgenoten. De Downkern Amsterdam is de lokale kern van de landelijke Stichting Downsyndroom en organiseert regelmatig informele bijeenkomsten. Zo kunnen ouders van kinderen en jongeren met Downsyndroom elkaar ontmoeten. Meer informatie? Ga naar www.downsyndroomamsterdam.nl.

Veel dank aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze fijne dag. Tot volgend jaar allemaal, bij alweer de 5de keer dat de Rotaract Amsterdam deze nieuwjaarsbijeenkomst mag organiseren. Een bijzonder jubileum!