Home > Projects > Kindervakantie 2020

Na uitstel vanwege COVID-19 heeft in het weekend  van 11 september de Kindervakantie plaatsgevonden. Wij organiseerden wederom een vakantieweekend voor 13 gezinnen van HVO Querido.

Op vrijdag kwamen wij vroeg op de dag met een busje volgeladen met boodschappen het vakantiepark de Eemhof van Centerparks opgereden. Voordat de gezinnen arriveerden maakten wij hun huisjes klaar door een welkomstpakketje neer te leggen, de koelkast en keukenkastjes vol te laden met eten en de bedden alvast voor hen op te maken.

Vrijdag eind van de middag kwam de bus het terrein oprijden. Voor de veiligheid droeg iedereen boven 12 jaar een mondkapje in de bus. De gezinnen waren ontzettend enthousiast om op vakantie te gaan en konden niet wachten om hun eigen huisje te bekijken. De huisjes hadden verschillende ruimtes waardoor iedereen een eigen slaapkamer had, iets wat voor veel mensen niet als bijzonder wordt gezien maar voor gezinnen die in een beschermde woonomgeving leven wel. Zij wonen met het hele gezin in een studio.

Op vrijdagavond werd de barbecue aangestoken, altijd een grote hit tijdens het vakantieweekend. Helaas kon dit jaar niet de gezamenlijke barbecue plaatsvinden, dus brachten wij het eten naar de huisjes toe. Op die manier konden de gezinnen gezellig samen in het huisje of in de tuin van het huisje eten. Een aantal kinderen en ouders hebben die vrijdag ook al het zwembad verkent!

Op zaterdag hebben alle kinderen genoten van het tropisch zwemparadijs en waren er nog veel andere activiteiten die coronaproof waren ingericht. Zo konden ze geschminkt worden, zijn ze naar de kinderboerderij op het park geweest en hebben ze een aantal (bijna) strikes gegooid op de bowlingbaan met hun ouders. Leden van Rotary Club Blauw hebben de hele zaterdag in de keuken staan koken om een prachtig buffet voor de gezinnen voor te bereiden, wat ontzettend goed in de smaak viel!

Op zondag was het eigenlijk al tijd om weer naar huis te gaan, maar gelukkig hadden de gezinnen nog tot 15.00 uur de tijd om van de activiteiten op het park gebruik te maken, te genieten van elkaar, van de huisjes en de omgeving. De meeste kinderen snelden nogmaals naar het tropisch zwemparadijs.

Ook dit jaar weer enorm blije gezichten en zingende kinderen. Wederom weer een ontzettend goed geslaagd weekend! Wij gaan ons weer hard maken om de organisatie voor de Kindervakantie 2021 te starten!