Home > Projects > Natuurproject | De Buitenhof & IVN

Natuurproject | De Buitenhof & IVN

Op 21 juni 2015 vond het Natuurproject plaats. Deze keer was dat het wandelproject in samenwerking met het Amsterdamse zorgcentrum De Buitenhof en het IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Een prachtige en leerzame wandeling met de bewoners van De Buitenhof door het Amstelpark stond op het programma!

De weergoden waren ons echter niet goed gezind en de sterke wind zorgde er dan ook voor dat de wandeling werd afgeblazen. Dat mocht de pret echter niet drukken en met de nodige creativiteit  van onder andere IVN’er Karine Klappe en de vrijwilligers van zorgcentrum De Buitenhof werd er alsnog een schitterende dag van gemaakt. Nu de outdoor wandeling niet meer tot de opties behoorde, werd besloten de natuur naar binnen te halen! De lokale flora van het Amstelpark werd keurig in emmertjes naarbinnen gebracht en Karine Klappe wist aan de hand van een prachtige presentatie iedereen te boeien. Daarnaast was er alle gelegenheid om gezellig spelletjes te spelen, een pedicure te krijgen en verhalen uit te wisselen. Al met al een bijzonder ontspannen en inspirerende middag!

We kijken ernaar uit om met de bewoners van De Buitenhof alsnog de outdoor wandeling te gaan maken. Veel dank naar IVN afdeling Amsterdam, de verzorgers, vrijwilligers onder aanvoering van Jeanne Bloemen en vooral de bewoners van de Buitenhof voor de gezellige, inspirerende en ontroerende middag!