Home > Projects > NL Doet 2015 | Stichting Volksbond Amsterdam

NL Doet 2015

 

Op zaterdag 21 maart heeft Rotaract Amsterdam zich ingezet voor NL Doet, de nationale vrijwilligersdag van het Oranje Fonds.  Deze twee dagen worden elk jaar georganiseerd ter bevordering van het vrijwilligerswerk in Nederland. Een geweldig initiatief waar Rotaract Amsterdam natuurlijk graag aan mee doet!

Wij hebben de dag ingevuld in samenwerking met de stichting Volksbond Amsterdam. Deze stichting biedt op zeven locaties in Amsterdam zorg, opvang, begeleiding en dagbesteding aan dak- en thuislozen en mensen die sociaal extra kwetsbaar zijn. Met het uiteindelijke doel dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en functioneren.

Het programma van NL Doet stond voor ons in het teken van volkstuintjes aanleggen. Bij aankomst was er een warm welkom met koffie en thee op de locatie in Amsterdam Noord. De dag startte met regen, dus we hoopten op wat beter weer! De regen trotserend verdeelden we de taken als onkruid wieden, schoffelen, hekjes maken/aanleggen en het zaaien van groentezaadjes onder de groep. In de loop van de ochtend kregen we nog eens extra hulp van een aantal enthousiaste bewoners. Na een heerlijke uitgebreide lunch, geserveerd door de Volksbond, gingen we verder waar we waren gebleven. Alle tuintjes werden voorzien van een hekje en naast het zaaiwerk plantten we ook nog allerlei schitterende bloemen. De zon brak vervolgens door we konden dan ook in het zonnetje genieten van het mooie resultaat! En nu is het wachten tot alles gaat groeien en de bewoners van De Volksbond hun eerste groenten kunnen oogsten.

Namens Rotaract, alvast eet smakelijk!