Home > Projects > NL Doet | Het Lindenhofje Kinderhospice

NL Doet | Het Lindenhofje Kinderhospice

Rotaract Amsterdam zet zich inmiddels alweer een paar jaar in voor projecten in het weekend van NL Doet. Deze projecten zijn voor een groot deel gesponsord door het OranjeFonds. Ook dit jaar werder weer de handen uit de mouwen gestoken: op 12 maart, zijn wij als club gaan schilderen bij het kinderhospice Het Lindenhofje.

Het Lindenhofje is een huis waar ernstig en/of chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen logeren. Het Lindenhofje wil een zo gewoon mogelijk (t)huis zijn, waar echter ook 24 uur per dag professionele verpleegkundige zorg wordt geboden en waar bovendien oog is voor de emotionele begeleiding van het kind, de ouders en andere gezinsleden.

Na ontvangst en een kop koffie of thee, zijn we aan de slag gegaan met 2 muurschilderingen. Voordat we daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan, is er even gebrainstormd met de medewerkers van Het Lindenhofje over wat er precies op de muurschildering zou moeten komen. De bekende ‘Minions’ bleken erg populair onder de kinderen! Naast de Minions zijn er ook nog allerlei andere (strip)figuren op de muren geschilderd – onder andere met hulp van een medewerker van Het Lindenhofje(!).

Al met al twee ontzettend leuke muurschilderingen, blije kinderen/ouders/begeleiders en enthousiaste leden. Een mooi project en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!