Home > Projects > Kerstpakketten project 2016

Ook dit jaar stond het Rotaract Kerstpakkettenproject op onze agenda. In samenwerking met supermarkt Dirk van den Broek (filiaal Rijnstraat, Amsterdam) hebben wij een weekend lang boodschappen ingezameld voor de stichting HVO Querido.

Onze club mocht het hele weekend in de Dirk van den Broek staan om het winkelende publiek te vragen enkele extra producten aan te schaffen in de winkel en deze te doneren aan HVO Querido. Deze stichting ondersteunt mensen met een beperking en/of sociaal-economische problemen.  Dit jaar gingen de pakketten naar locaties in Roggeveen, DAC-West en ambulante gezinnen.

De dozen waren rijkelijk gevuld met heerlijke producten. Iedereen was ontzettend enthousiast. Zo kwamen mensen speciaal terug naar de winkel om een zelf samengesteld pakket te doneren en soms kregen we zelfs hele karren vol met boodschappen. Ook de medewerkers van Dirk van den Broek droegen hun steentje bij.

Tijdens een feestelijke lunch bij HVO Querido hebben wij de kerstpakketten aangeboden aan de gezinnen. Blije gezichten bij ouders en kinderen. Voor de jongste bewoners waren er ook prachtige muurstickers als feestelijk extraatje, dankzij de gulle donatie van KEK Amsterdam.

Al met al: een zeer bijzondere ervaring. In samenwerking met de Dirk van den Broek en de gulle gever konden wij de Amsterdammer onder de armoedegrens ook een zalig kerstfeest bieden. Met 209 goed gevulde kerstpakketten met nóg grotere dozen dan vorig jaar konden wij dit project succesvol afsluiten.