Home > Projects > Sinterklaasactie 2019

In september was het rond: het opzetten van de eerste editie van het verkopen van chocoladeletters als Sinterklaasactie.

Chocolaterie Twente Decadente, een chocolaterie waar fair-trade chocoladeletters met de hand gemaakt worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wilde graag aan ons project meehelpen.

Vanaf 1 oktober begonnen we met het verkopen van de chocoladeletters. Vrienden, familie, kennissen, bedrijven, iedereen werd benaderd voor het kopen van een letter. Slechts vier weken hadden we de tijd en in die vier weken hebben we maar liefst 583 letters weten te verkopen!

1 november gingen de chocoladekunstenaars voor ons aan de slag en maakten met de hand voor ons alle letters. Ruim twee weken zijn ze hiermee bezig geweest. Dozen vol met chocoladeletters stonden voor ons klaar.

De letters werden met zorg naar Amsterdam gereden, voorzien van een sticker van Rotaract en bij iedereen bezorgd. Een heerlijke chocoladeletter, ruim op tijd voor pakjesavond!

De eerste editie was een grandioos succes. Dankzij de verkopen en donaties hebben we meer dan €1100 opgehaald! De opbrengst gaat naar ons project de Kindervakantie.