Home > Projects > Klusproject | VoorUit Project

Klusproject | VoorUit Project

Tijd om te schilderen! Op zaterdag 24 en zondag 25 mei 2014 stond het klusproject op het programma. In samenwerking met het Vooruit Project hebben wij deze twee dagen de buitenkant van het buurthuis opnieuw geschilderd.

Het VoorUit Project is een initiatief dat in 2007 opgezet is met als doel de integratie van verschillende bevolkingsgroepen in achterstandswijken te bevorderen.  Studenten krijgen huisvesting (in de wijk waar ze actief zijn) in ruil voor het verrichten van 40 uur per maand maatschappelijke activiteiten. Als maatschappelijke activiteiten geven de studenten onder andere huiswerkbegeleiding, computerles, Nederlandse les en organiseren zij allerlei (sport-)activiteiten.

Om een helpende hand te bieden aan dit mooie initiatief besloten we de buitenkant van het VoorUit buurthuis te schilderen. Eerst werd de muur netjes gewit en vervolgens werden er allerlei schetsen van dieren op de muur geschilderd. De buurtkinderen leverden vervolgens ook hun bijdrage door de schetsen prachtig in te kleuren! Het resultaat mag er zijn, een prachtig nieuw clubhuis!

Dat er maar veel moois mag worden georganiseerd in het clubhuis!