Home > Projects > Kindervakantie 2019

Wij vinden dat alle kinderen recht hebben op een vakantiegevoel. Daarom namen wij dit jaar dertien gezinnen mee op een onvergetelijk vakantieweekend in Nederland. Wij boden hen de kans om geheel kosteloos een weekend te kunnen ontspannen en van elkaar te kunnen genieten. Deze gezinnen kunnen zelf niet op vakantie. Zij zitten in een 24-uurs residentiele gezinsopvang in Amsterdam van zorgorganisatie HVO Querido. Hier wonen gezinnen die met diverse problemen kampen, zoals geweld of huisuitzetting, financiële situatie of hulpvragen hebben op het gebied van wonen en begeleiding.

Met volgeladen auto’s met boodschappen reden we op vrijdag 14 juni met enkele clubleden richting Center Parcs de Eemhof. Hier maakten we dertien huisjes klaar voor de gezinnen die die middag al om 16.00 aankwamen. Van eieren tot kaas en van yoghurt tot hummus, er was genoeg voor de gezinnen om het hele weekend heerlijk van te eten. Rotary Club Amsterdam Blauw verzorgde het eten voor die avond. Met vier man sterk kwamen ze een heerlijk buffet brengen dat gemaakt was door maar liefst elf mensen uit hun club. Zelfs een toetjesbuffet mocht niet ontbreken! Na (en ook al voor) het eten hebben veel kinderen het zwembad van het vakantiepark verkent.

IMG_2677  Afbeelding13

De volgende ochtend konden alle kinderen met hun ouders bowlen. Wat deden ze dat goed! Die dag hebben veel kinderen gezwommen, zijn naar de kinderboerderij geweest en hebben heerlijk buiten gespeeld. In de avond stond er een overheerlijke barbecue voor ze klaar, met gezellige muziek.

IMG_2685 IMG_2721

Op zondag konden de gezinnen een hole-in-one slaan op de midgetgolfbaan. Onder het genot van ijsjes hebben de kinderen ook nog gesprongen op bungee trampolines.

Afbeelding1

We zijn als club ontzettend trots op Kindervakantie 2019 en kijken er nu al naar uit om volgend jaar de vijfde editie te organiseren! Houd Kindervakantie 2020 alvast in de gaten of doneer!