Home > Projects > Moestuinproject | VoorUit Project

Moestuinproject | VoorUit Project

Op zondag 26 oktober was het tijd voor het jaarlijkse Rotaract klusproject. In het voorgaande clubjaar hadden we al eens samengewerkt met VoorUit Project en dit jaar besloten we die samenwerking nog eens verder uit te breiden! Dit jaar stond het project in het teken van de aanleg van een moestuin in Amsterdam West.

Deze moestuin bestaat uit een aantal kleine bakken van 1 x 1 meter en een aantal grote bakken van 2 x 3 meter. De kleine bakken worden onderhouden door de buurtkinderen, zodat de kinderen in de praktijk kunnen leren hoe groente groeit en waar hun voedsel vandaan komt. De oogst van deze moestuin gaat uiteindelijk naar de Voedselbank. Naast de educatieve functie heeft deze moestuin dus ook nog eens een maatschappelijke functie! De grote bakken dienen als voedselbron voor de bewoners zelf. Voor een klein bedrag per jaar kunnen de bewoners een bak huren en de oogst van deze moestuin is vervolgens voor eigen gebruik.

Na de nodige koffie en brainstormsessies over de beste aanpak van dit project werden om 10:00 uur de handen uit de mouwen gestoken! De moestuinbakken moesten worden verplaatst en in elkaar worden gezet, worteldoek moest worden uitgegraven en bevestigd, en de nieuwe grond moest worden gestort.

Met de hulp van VoorUit Project en een aantal buurtbewoners stonden er voor de lunch al 12 moestuinbakken. Tegen het eind van de middag waren dat er maar liefst 27! Een indrukwekkende prestatie!

Veel dank naar VoorUit Project en de buurtkinderen voor hun hulp! Nu hopen op een goede oogst!