Home > Projects > NL Doet

NL Doet & Rotaract Doet mee!

Ook dit jaar organiseerde het Oranje Fonds het NLdoet weekend, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Uiteraard was Rotaract Amsterdam ook weer van de partij. Deze keer gewapend met schoffels en kwasten: we gingen een kinderboerderij opknappen.
Pluizige pony’s, knuffelbare konijnen en zoete zwijntjes: we vonden het absoluut geen straf om Kinderboerderij De Werf in Amsterdam-Oost een grote opknapbeurt te geven. Op zaterdag 11 maart gingen we er dan ook voor. Samen met een groep andere vrijwilligers namen we de hele boerderij onder handen. We mestten de kippenhokken uit, schilderden de dierenverblijven, bankjes en luiken, reinigden al het kinderspeelgoed en schoffelden de grond.
We hadden meer boerentalent in onze club dan verwacht! Sommige leden bleken ineens experts te zijn op het gebied van dierenverzorging en boerderij onderhoud. Erg leuk, want dit gaf ons ook de kans om elkaar op een nieuwe manier aan het werk te zien. En uiteraard konden we het niet laten om de lieve dieren even een aai te geven. Wat een gezelligheid!
Het is zeker een aanrader om eens langs te gaan bij Kinderboerderij De Werf, en al helemaal nu alles weer helemaal opgefrist is. Wij gaan in ieder geval gauw een keer terug om Teun het schaap nog eens te aaien!
Psst: Ondertussen zijn wij druk bezig met de realisatie van ons Kindervakantieproject. Benieuwd wat dat inhoudt? Klik hier en doneer!