Home > Projects > Sportdag | De Batavia Speeltuin

Sportdag | De Batavia Speeltuin

Op zaterdag 25 april heeft Rotaract zich aangesloten bij De Batavia Speeltuin in Amsterdam Oost en was het tijd voor een voetbaltoernooi en een pannenkoekenlunch!

De Batavia Speeltuin is van maandag tot en met zaterdag geopend van 12.00 – 17.00 uur en organiseert regelmatig leuke activiteiten zoals spelletjesmiddagen en hoela hoep wedstrijden voor kinderen onder begeleiding van verschillende vrijwilligers. Het gaat hier om kinderen die vanwege hun thuissituatie wat extra’s kunnen gebruiken.

De dag startte om 8.30 uur met het inkopen van alle benodigdheden voor de pannenkoeken. De binnen zalen werden vervolgens opgeruimd en gezellig gemaakt. Hier konden de kinderen spelletjes spelen en later lekker smullen van de huisgemaakte pannenkoeken.

Nadat alle kinderen aanwezig waren begon het voetbaltoernooi. Teams werden gevormd door 5 kinderen en elke wedstrijd duurde 10 minuten. Terwijl de wedstrijden plaatsvonden werd er in de keuken hard gewerkt om de pannenkoeken voor alle kinderen klaar te hebben voor de lunch. Toen werd het eindelijk tijd om de pannenkoeken te serveren. Na de lunchpauze hebben we ook als team Rotaract meegedaan en wat wedstrijdjes gespeeld tegen de kinderen. Aan het einde van de middag hebben we nog een ronde pannenkoeken geserveerd voor alle liefhebbers en werden de prijzen uitgereikt! Een fantastische manier om een leuke, gezellige en sportieve dag te beëindigen!

Het was een topdag!