Home > Projects > Tuin onderhoud | Dr. Sarphatihuis
Op zaterdag 2 april hebben wij bij het Dr. Sarphatihuis de tuin onderhouden. Wij hebben ons met name bezig gehouden met snoei en schoffelwerk aan de grachtzijde, tevens om ruimte te maken voor de schilders die later het jaar het hek gaan schilderen. Na de noeste arbeid werden we aan het einde van de dag getrakteerd op een rondleiding door het Sarphatihuis.
Het Dr. Sarphatihuis is gevestigd in een eeuwenoud, monumentaal pand in de Plantage. De sfeer van het gebouw, met de fraaie gevels, de prachtige tuinen en de statige regentenzalen is bewaard gebleven. Ook de ligging van het gebouw is bijzonder. Met aan de voorkant de levendige Roetersstraat, en aan de zijkant uitzicht op een rustige gracht
Voor elke bewoner wordt zorgvuldig bepaald aan welke extra zorg behoefte is. Niet meer en niet minder. In het Dr. Sarphatihuis is iedereen met de juiste indicatie van harte welkom. Je komt er bewoners tegen uit alle lagen van de bevolking, dat is een van de charmes van het huis. Maar wat je er niet tegenkomt zijn nummers. Iedere bewoner is een individu, die zoveel mogelijk zelf bepaalt hoe zijn of haar dag eruit ziet.
In het Dr. Sarphatihuis kunt u rekenen op de volgende zorgverlening:Verpleeghuiszorg somatiek ,Verpleeghuiszorg psychogeriatrie ,Dagbehandeling psychogeriatrie ,Verpleeghuiszorg Korsakov , Verpleeghuiszorg Huntington , Somatiek plus (voor bewoners met gedragsproblematiek) , Intensieve zorg psychogeriatrie , Psychogerontologische zorg , Revalidatie voor PG en Somatiek , Extramurale zorg (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psycholoog en maatschappelijk werk).
Meer over het Sarhatihuis: www.amsta.nl/